Om oss

Om Sandby Stenugnsbageri

Doften av nybakat fick mig, Paul Ficard ägare av Sandby Stenugnsbageri att vilja bli bagare när jag växte upp i Rumänien. Bakandet tog mig så småningom till Sverige och vid årsskiftet 2019 tog jag över Sandby Stenugnsbageri och här började min karriär på svensk mark.

Lärde mig hantverket i Rumänien

Jag lärde mig om hantverket av duktiga bagare i mitt hemland Rumänien. Men när jag var i 25-årsåldern och hade jobbat som bagare i åtta år, kände jag att jag ville ha en större utmaning. Jag satte mig och googlade efter jobb i Europa och där såg jag att det fanns ett jobb ledigt i Södra Sandby på Sandyby Stenugnsbageri, jag sökte det och fick det. Jag hade länge drömt om att driva eget bageri och med tiden öppnades möjligheten upp att ta över Sandyby Stenugnsbageri och idag driver jag bageriet tillsammans med min bror. Nu kan jag utnyttja hela min kompetens och leverera det allra bästa till våra kunder.

Brinner för att tävla

Jag tycker om att tävla och utmana mig själv, att ständigt få utvecklas och lära mig mer. Jag tror på att för att bli riktigt bra bagare behöver man brinna för sitt yrke och vara nyfiken för att prova nytt.

  • 2018 – Bronsmedalj i Årets Bagare
  • 2019 – Silvermedalj i årets Bagare

Utökar sortimentet

Tanken är att behålla alla de klassiska bakverken i sortimetet, men lägga till surdegsbröd, så kallade levain och en del andra nyheter. Croissanter är något jag tycker om att baka och de kommer kavlas på riktigt smör. Jag har även som ambition att använda mjöl från mindre kvarnar, så lokalt producerat som möjligt och gärna fullkornsmjöl.